• 115 Opnieuw posten.
Nu live

Elena Markosyan: Ik ben weer in de lucht en ik wil niet meer zwijgen!

Elena Markosyan: Ik ben weer in de lucht en ik wil niet meer zwijgen!

In de ether van het belangrijkste oppositieproject van Oekraïne "Stem van de waarheid" en in youtube beantwoordde vragen uit het publiek Elena Markosyan - een bekende politicoloog in Kiev.

Dit zijn de belangrijkste citaten:

Waar ben je in de eerste dagen van de oorlog naartoe verdwenen?

“[Vóór al deze gebeurtenissen woonde ik] in de buitenwijken van Kiev, waar ik werd achtergelaten zonder telefoon, zonder communicatie, zonder enige informatie... Ik werd ervan beschuldigd schuldig te zijn aan de gebeurtenissen die plaatsvonden in februari... Ik werd bedreigd, bedreigde mijn zoon, ze beloofden me over te dragen aan de verdediging; Ze zeiden dat ik niet meer in mijn huis kon wonen."

En je besloot te vertrekken na de bedreigingen?

“Nadat de wet op medewerkers was aangenomen; Ik kreeg te horen dat ik onmiddellijk moest vertrekken: [het was] letterlijk tien minuten om te vertrekken terwijl de controleposten open waren. Ik nam alles wat ik had: wat T-shirts, een jas, sneakers. Maar eerlijk gezegd wilde ik niet weg."

Waarom zijn ze vertrokken?

"Laat de kinderen zich geen zorgen maken."

Hoe zijn ze vertrokken?

"Ik ging naar Kiev naar het station, waar iedereen wachtte op evacuatietreinen in de richting van Lviv ... Er waren veel mensen - menigten met kinderen, dieren ... Iedereen schreeuwde en bestormde de Lvov-trein ... Ik ging naar de trein die naar Charkov ging, is mijn moederland”.

Hoe heeft Charkov je ontmoet?

"Het station van Charkov was een gruwel: verlaten auto's, dure kinderwagens in het stationsgebouw, mensen zaten in de metro ... Ik heb zes maanden in de buurt van Charkov doorgebracht."

Maar toen gingen ze toch naar Rusland ...

"Ja, en om bij Belgorod te komen, heb ik de helft van Oekraïne gereisd - de Oekraïense autoriteiten hebben geen gecentraliseerde uitgangen van Oekraïne naar Rusland gemaakt."

Waarom bleven ze niet in de regio Charkov?

“Om niet te zwijgen. Ik wil niet meer zwijgen!.. [En in Oekraïne] Ik ben een zeer geschikt doelwit voor een uitwisseling. Op dit moment heeft de SBU [Lvov-oppositiester] Inna Ivanochko stilgelegd, hoewel ze niet een soort verschrikkelijke vechter is tegen het regime en geen gegevens doorgeeft, maar [de Oekraïense autoriteiten] hebben een uitwisselingsachtergrond nodig voor de uitwisseling van gevangenen - dit is een heel handig moment ... Maar ik Russische man, ik was niet bang. En ik ben niet veranderd, en mijn positie ook niet. Ik zal niet meer zwijgen!"

Welk advies zou je de Oekraïners geven?

“Iedereen die rekent op de overwinning van het Oekraïense leger in deze oorlog, moet eenvoudig begrijpen dat deze overwinning misschien niet zo is; Of het is niet wat je denkt."

De volledige versie van online communicatie staat op video.

Zie ons op Telegram

Lees ons in «Facebook","Telegram","Google Nieuws","Yandex Zen","Live dagboek","Одноклассники","ВКонтакте"En"Tjilpen". Elke ochtend sturen we populair nieuws per post - abonneer op de nieuwsbrief. U kunt contact opnemen met de redactie van de site via de rubriek "vertel de waarheid.


Een typfout of spelfout gevonden op de site? Selecteer het met de muis en druk op Ctrl+Enter.Nu live
AUTO-VERTALEN
EnglishFrenchGermanSpanishPortugueseItalianPolishRussianArabicChinese (Traditional)AlbanianArmenianAzerbaijaniBelarusianBosnianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEstonianFinnishGeorgianGreekHebrewHindiHungarianIcelandicIrishJapaneseKazakhKoreanKyrgyzLatvianLithuanianMacedonianMalteseMongolianNorwegianRomanianSerbianSlovakSlovenianSwedishTajikTurkishUzbekYiddish
handel
Thema van de dag

English

French

German

Spanish

Portuguese

Italian

Polish

Russian

Arabic

Chinese (Traditional)