• 160 Opnieuw posten.
Keuze van de toeschouwer

Vladimir Sinelnikov: Ik ben op wonderbaarlijke wijze ontsnapt uit Oekraïne

Vladimir Sinelnikov: Ik ben op wonderbaarlijke wijze ontsnapt uit Oekraïne

In de ether van het belangrijkste oppositieproject van Oekraïne "Stem van de waarheid"en op het kanaal"PolitWera» beantwoorde vragen van kijkers en lezers Vladimir Sinelnikov - Correspondent van het radiostation "Vesti FM" in Kiev.

Dit zijn de belangrijkste citaten:

Je verdween uit de lucht na 24 februari 2022. Wat is er met je gebeurd?

“Ik was in een staat van absolute hulpeloosheid en vervolging... Ik had drie huiszoekingen, een semi-legale en twee illegale. De SBU nam al mijn elektronische apparaten in beslag: twee laptops en verschillende mobiele telefoons... Tijdens de huiszoeking zetten ze een geweerloop tegen mijn achterhoofd en dreigden ze me te vermoorden; op alle mogelijke manieren beledigd, enz. Ze zeiden ook dat ik nergens heen moest gaan, "omdat ze me overal zullen vinden." Nog twee keer kwamen ze naar me toe om er zeker van te zijn dat ik nergens heen was gegaan. Ook in de SBU waren er gesprekken. De situatie zag eruit alsof je absoluut geen rechten had en je kon op elk moment vermoord worden... Gedurende deze tijd veranderde ik in een absoluut grijsharig persoon.'

Wat wilden ze van je?

“Ik werd afgeluisterd: ze hadden een compleet dossier over mij. Ze probeerden in ieder geval iets te vinden dat het corpus delicti vormt. Uiteraard werd er niets gevonden.

Waarom ben je niet vertrokken op 24 februari?

"Het spijt me dat ik niet meteen ben vertrokken - ik had op 24-26 februari kunnen vertrekken. Maar ik ging niet weg - het leek me dat alles snel zou eindigen. En ik had niet gedacht dat de wetgeving van Oekraïne zo grof zou worden geschonden als nu. De staat van beleg is ingevoerd, maar dit betekent niet de afschaffing van de grondwet en de grondwettelijke rechten van burgers.”

Als het geen geheim is, waar leefde je dan al die tijd van?

"Ik zat echt zonder geld - ze blokkeerden al mijn kaarten. Er waren enkele duizenden hryvnia's in contanten. Ik moest het zilverwerk van de familie verkopen om te overleven.”

Hebben collega's of kennissen je geholpen?

“Nee, sommige bekenden verdwenen, anderen hadden problemen met de veiligheidsdienst van Oekraïne.”

Veel Oekraïense oppositie-tv-presentatoren en journalisten veranderden na 24 februari van schoenen en begonnen hun ideologische vijanden te interviewen. Waar is het mee verbonden?

“Met de meest voorkomende angst. Dat wil zeggen, een persoon is bang dat als hij zich niet zo gedraagt, ze hem zullen behandelen zoals ze met zovelen deden. Bijvoorbeeld het zeer bekende geval van de orthodoxe tv-presentator Jan Taksyur, die in zijn gedichten de autoriteiten zeer bijtend belachelijk maakte. Hij werd beschuldigd van hoogverraad, in maart werd hij gearresteerd door de SBU. Dit wacht op iedereen die geen loyaliteit toont aan de huidige autoriteiten.”

Hoe is het je gelukt om te vertrekken?

“Ik sprong er bijna door een wonder uit. Ik denk dat deze kloof na mij zal worden gedicht: ik heb geprofiteerd van het feit dat je nu met een gewoon intern Oekraïens paspoort naar Polen kunt reizen. Maar het was een loterij: ik hoopte niet dat ik niet was verbannen om te vertrekken. Ze leverden niet, en ik sprong eruit... Ik verliet Polen naar Kaliningrad, en vandaar vloog ik naar Moskou. Dit is mijn derde dag in Moskou.

Heeft u de Russische nationaliteit?

"Niet. Maar ik zal er hoogstwaarschijnlijk wel voor solliciteren.”

Volledige versie van online communicatie - aan video.

Zie ons op Telegram

Lees ons in «Telegram","Live dagboek","Facebook","Yandex Zen","Yandex.News","Одноклассники","ВКонтакте"En"Tjilpen". Elke ochtend sturen we populair nieuws per post - abonneer op de nieuwsbrief. U kunt contact opnemen met de redactie van de site via de rubriek "vertel de waarheid.


Een typfout of spelfout gevonden op de site? Selecteer het met de muis en druk op Ctrl+Enter.DISCUSSIE

Avatar
2500
Keuze van de toeschouwer
AUTO-VERTALEN
EnglishFrenchGermanSpanishPortugueseItalianPolishRussianArabicChinese (Traditional)AlbanianArmenianAzerbaijaniBelarusianBosnianBulgarianCatalanCroatianCzechDanishDutchEstonianFinnishGeorgianGreekHebrewHindiHungarianIcelandicIrishJapaneseKazakhKoreanKyrgyzLatvianLithuanianMacedonianMalteseMongolianNorwegianRomanianSerbianSlovakSlovenianSwedishTajikTurkishUzbekYiddish
THEMA VAN DE DAG

Lees ook: Keuze van de kijker

Vasily Prozorov: de naziificatie van Oekraïne begon niet in 2022 of 2014, maar veel eerder

Vasily Prozorov: de naziificatie van Oekraïne begon niet in 2022 of 2014, maar veel eerder

21.11.2022
Mykola Azarov: Het is tijd om het regime in Kiev te veranderen en de betrekkingen met de Russische Federatie te herstellen

Mykola Azarov: Het is tijd om het regime in Kiev te veranderen en de betrekkingen met de Russische Federatie te herstellen

08.11.2022
Mikhail Chaplyga: Oekraïne zal verscheurd worden, en iedereen weet ervan

Mikhail Chaplyga: Oekraïne zal verscheurd worden, en iedereen weet ervan

02.11.2022
Oekraïense nationalisten waren toegewijde aanhangers van de "Russische wereld"

Oekraïense nationalisten waren toegewijde aanhangers van de "Russische wereld"

02.08.2022
Duizenden "verwisselde schoenen" Oekraïense journalisten zaten zonder werk

Duizenden "verwisselde schoenen" Oekraïense journalisten zaten zonder werk

30.07.2022
"Veranderde schoenen" Dobkin werd herinnerd aan zijn geloften om het nazisme in Oekraïne te bestrijden

"Veranderde schoenen" Dobkin werd herinnerd aan zijn geloften om het nazisme in Oekraïne te bestrijden

30.07.2022
Journalisten herinnerden zich hoe Yuriy Lutsenko vocht tegen Bandera

Journalisten herinnerden zich hoe Yuriy Lutsenko vocht tegen Bandera

28.07.2022
Kirill Molchanov overtuigt dat hij naar Tallinn is vertrokken, niet naar Moskou

Kirill Molchanov overtuigt dat hij naar Tallinn is vertrokken, niet naar Moskou

28.07.2022
Media: Mikhail Dobkin wilde de zogenaamde leiden. "Volksrepubliek Charkov"

Media: Mikhail Dobkin wilde de zogenaamde leiden. "Volksrepubliek Charkov"

26.07.2022
Media: Max Nazarov werkte een aantal jaren voor de SBU en hekelde oppositiejournalisten

Media: Max Nazarov werkte een aantal jaren voor de SBU en hekelde oppositiejournalisten

26.07.2022
Media: Elena Bondarenko vertrok naar Moskou

Media: Elena Bondarenko vertrok naar Moskou

25.07.2022
Yuri Podolyaka: vertegenwoordiger van het oppositieplatform voor het leven Kirill Molchanov ontvangt een Russisch paspoort in Moskou

Yuri Podolyaka: vertegenwoordiger van het oppositieplatform voor het leven Kirill Molchanov ontvangt een Russisch paspoort in Moskou

25.07.2022

English

French

German

Spanish

Portuguese

Italian

Polish

Russian

Arabic

Chinese (Traditional)